به گزارش خبرنگار مهر در قم، اين مرجع تقليد طي سخناني در همايش عاشوراييان گفت: مداحان نبايد بازيچه دستهاي مرموز شوند. اين سياستهاي مرموز ميخواهد در مساجد دانشگاهها و هيأتهاي مذهبي نفوذ كند و بايد مراقب آنها بود.
وي ضمن با اهميت دانستن نقش مداحان اهل بيت(ع) در طول تاريخ اسلام اظهار داشت: مداحان ميتوانند احساسات عاشورايي را بسيج كنند و اهداف امام حسين(ع) را در دلها و به ويژه در نسل جوان جاي دهند، ولي اين مسأله آفاتي دارد كه بايد از آنها پرهيز كرد.
آيتا… مكارم شيرازي كه در مدرسه دارالشفا سخن ميگفت، افزود: سخنان مداحان و شعرا بايد مستند باشد و شأن امام حسين(ع) بايد در محتواي اشعار مداحان حفظ شود. تعبيرات و محتواي مطالبي كه در هيأتها بيان ميشود بايد با مكتب امام حسين(ع) همخواني داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه نبايد در مجالس حسيني مطالبي گفته شود كه بوي غلو بدهد، گفت: در گوشه و كنار ميشنويم عدهاي تعبيراتي چون «لااله الا الزهرا» و… ميگويند. واعظان بايد مرتب تذكر دهند. كسي كه اينگونه عبارات را بهكار ميبرد اگر بفهمد كه چه ميگويد، بايد استكاني را كه در آن چاي ميخورد آب بكشند. اينها خلاف اسلام است، وقتي دشمن اين مسايل را بفهمد، ميگويد شيعيان كافر هستند.
ايشان با بيان اينكه پيشكسوتان مداحي بايد جوانترها را راهنمايي كنند، افزود: نامهاي نامناسب را نبايد بر روي هيأت گذاشت. ميشود به جاي اسامي چون «هيأت ديوانگان حسين» از تعبيرات بهتري استفاده كرد. بايد آموزشهاي لازم به وعاظ و مداحان داده شود و حتي مراكز آموزشي براي مداحان ايجاد شود.
اين مرجع تقليد، همچنين اضافه كرد: نبايد در مجالس وعظ و مداحي، چراغ سبز گناه به مردم داده شود، بايد مذهب را تقويت كرد: چرا كه امام حسين(ع) براي احياي نماز و مذهب قيام كرد. مداحان وقت نماز را رعايت كنند، چرا كه نماز ستون دين و همه چيز ماست. وي خواستار استفاده مداحان از آهنگهاي مناسب و مؤثر در مجالس خود شد و گفت: متأسفانه گاهي اوقات ديده ميشود كه آهنگهاي زمان طاغوت و موسيقيهاي آمريكايي و لهو و فساد برروي برنامه مداحان گذاشته ميشود كه بايد جلوي اين مسأله را گرفت. آهنگها بايد مناسب مجالس حسيني باشد نه مجالس لهو و لعب.
آيت الله مكارم شيرازي ادامه داد: نبايد مجالس مذهبي طوري شود كه مردم و جوانان خسته شوند. عدهاي ميخواهند جوانها را با مشغول كردن به برنامههاي مبتذل ماهوارهها و مجالس نامناسب، از مذهب دور كنند. وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن تأكيد بر لزوم تقويت جايگاه نظام، رهبري و مرجعيت در مجالس حسيني، ابراز داشت: مداحان و وعاظ بايد در مجالس خود تقويت نظام و رهبري و مرجعيت را فراموش نكنند. اگر مرجعيت در عراق نبود، نه شيعه به جايي ميرسيد و نه عراق نجات مييافت.
وي با تأكيد بر اينكه عشق به امام زمان(عج) بايد در مجالس مذهبي به عنوان اساسيترين مسأله مورد تأكيد قرار گيرد، اذعان داشت: وعاظ و مداحان بايد متخلق به اخلاق حسيني باشند. مداحان نبايد طوري عمل كنند كه با شأن يك مداح ابيعبدا… مناسب نباشد. اگراين شأن حفظ نشود مجالس مذهبي ارزش خود را از دست خواهد داد.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه امام حسين(ع) با قيام خود درسي به مسلمان آموختند كه تا قيامت ميتوان از آن درس گرفت، گفت: نهضت عاشورا امروز فراتر از مرزهاي ملي رفته است و خوشبختانه حتي در كشورهايي كه مسلمان نيستند ريشه دوانيده است. وي در خاتمه ابراز اميدواري كرد مداحان در سايه عنايت امام حسين(ع) بتوانند به وظايف خود بهتر از پيش عمل كنند.
نظر شما